Bescherm je dakvoet

 

Zoals met alles, begint het opbouwen van iets altijd onderaan. Ook bij een hellend dak is een goed begin het halve werk. Vooral de dakvoet, de onderkant van de dakplaten en het gedeelte dat bij de goot uitkomt moet goed beschermd worden tegen opspattend regenwater en UV-straling. Hoe u dat doet, leggen we u graag uit.

Bij een pannendak is het belangrijk dat de ventilatie op orde is. Met andere woorden: de zogenaamde ‘inlaat’ moet voldoende zijn. De juiste ventilatie voorkomt condensvorming onder de dakpannen. De gestelde eis voor ventilatie-inlaat bij de dakvoet is vastgesteld in de norm DIN4108 en moet op tenminste 200cm/m1 zijn.

DUURZAME PANLATTEN
Bij een gegolfde dakpan is dit meestal geen probleem, maar bij een vlakke dakpan is het niet altijd haalbaar. Om toch te voldoen aan deze eis, kun je gebruik maken van kunststof ventilerende panlatten. Deze zijn eenvoudig te monteren en zijn ook nog eens duurzaam.

DAKVOETPROFIELEN
Om de dakfolie én de dakvoet te beschermen, zijn er diverse dakvoetprofielen die u kunt gebruiken. Een vlak model voor de vlakke dakpannen en een gecombineerd profiel of een combidakvoetprofiel voor gegolfde dakpannen. Bij het gecombineerde profiel is er bovendien een vogel-muiswering aangebracht, waardoor de dakvoet netjes afgewerkt en beschermd is én ongedierte wordt tegengegaan.

Heeft u vragen over de juiste bescherming van de dakvoet van je hellend dak of producten hiervoor nodig? Neem contact met ons op voor advies. We staan voor u klaar!