Weer vervuilers van u kostbare bezittingen!

 

‘Laat de natuur zijn gang gaan’ wordt vaak gezegd. Daar zijn we natuurlijk helemaal voor, maar het kan ten koste gaan van het fraaie dak dat u net heeft laten renoveren. Of wat dacht u van de dakgoot, nissen bij gevelmonumenten of raamluiken? En dat willen we natuurlijk voorkomen.

Er zijn de afgelopen jaren tal van producten ontwikkeld voor het behoud van vogels in de woonwijken. Denk aan huismusdakpannen, gierzwaluwpannen of een vogelvide. Maar wanneer vogels vaak op uw dak zitten en het dak bevuilen, is dat natuurlijk zonde.

Vogelpinnen
De meeste mensen kennen de producten wel die ervoor zorgen dat er geen vogels of ander ongedierte onder het pannendak kunnen komen. Er zijn echter ook producten die ervoor zorgen dat de esthetische waarde van uw dak of uw andere bezittingen behouden blijft. Deze zogenaamde vogelpinnen geven de vogels geen kans om bijvoorbeeld op de nok van het huis te gaan zitten of in een nis of op de kasten van rolluiken.  

Haast onzichtbaar
Naast het feit dat deze producten bijzonder effectief zijn, zijn ze ook vrijwel onzichtbaar. Door de dunne rvs-pinnen vallen ze nagenoeg niet op en zeker op een afstand zie je ze bijna niet.

Kleine vogels, kleine pinnen… grotere vogels, grotere pinnen

Als u weet welke vogels vaak op uw dak zitten, is de keuze in type vogelpin snel te maken. Voor de kleinere bevuilers hebben we vogelpinnen waarbij de pinnen wat dichter bij elkaar geplaatst zijn en bij de grotere bevuilers volstaat een vogelpin waarbij de pinnen wat verder van elkaar geplaatst zijn.

Eenvoudig te monteren

Onze vogelpinnen zijn eenvoudig te monteren met de MSP Dakpankit, deze universele kit heeft een zeer sterke aanvangssterkte waardoor de vogelpinnen meteen op hun plek zitten. Bij houten ondergronden kunt u de vogelpinnen ook monteren met rvs-houtschroeven.

Heb je vragen over deze vogelpinnen of heb je andere producten nodig? Bezoek onze webshop of neem contact met ons op voor advies. We staan voor je klaar!