Voorkom vogelnesten onder uw pannen en zonnepanelen

De tijd van het jaar dat de vogels hun nesten gaan maken is weer aangebroken. Een vogelnest onder uw pannen of zonnepanelen kan veel schade veroorzaken aan bedrading of de oorzaak zijn van slechte ventilatie en overvolle dakgoten. Met vogelpinnen of vogelschroot voorkomt u deze problemen!

Vogelvrij dak

De producten die er voor zorgen dat er geen vogels of klein ongedierte -zoals muizen en ratten- onder het pannendak kunnen komen zijn vrij bekend; zoals de vogelschroot en dakvoetprofiel. Deze zijn makkelijk te monteren tegen de dakvoet en voorkomen veel problemen zoals volle dakgoten door nestmateriaal of muizennesten tussen de dakplaten en het pannendak. Vogelschroot is al vanaf € 0,60 incl. btw per meter beschikbaar.

Zonnepanelen

Minder bekend is de schade die vogels en knaagdieren aan zonnepanelen kunnen veroorzaken als zij toegang hebben tot de ruimte tussen het pannendak en de zonnepanelen. Zoals de vervuiling door nesten en nestmateriaal, schade door het knagen aan bedrading en een ernstig verminderde ventilatie. Een goede ventilatie onder de zonnepanelen is van zeer groot belang voor de werking en levensduur van de zonnepanelen. De ruimte onder de zonnepanelen kan afgeschermd worden door Solar Vogelschroot (vanaf € 3,85 incl. btw per meter) of door een vogelweringsborstel.

In de webshop heeft Dakdomein.nl een uitgebreid assortiment aan vogelwering voor alle voorkomende soorten zonnepanelen. De montage is gemakkelijk en snel met de bijgeleverde zelfklemmende clips inclusief weerhaken. En vandaag besteld, morgen in huis!

Voor een deskundig advies op maat belt u met Erno, 06 – 53 45 03 63.